Slow reading deluxe

Speciaal voor Vlaanderenleestdag én Erfgoeddag spreken we op zondag 23 april af voor een slow reading bijeenkomst in het Hollands College.

Naar aanleiding van Vlaanderenleestdag én Erfgoeddag organiseren Slow Reading Leuven en Leuven Leest een speciale slow reading bijeenkomst. We spreken op zondag 23 april 2023 af op een locatie waar je anders niet zomaar binnen geraakt: het Hollands College op het Pater Damiaanplein in Leuven.

Het college is een bijzonder monument van de KU Leuven, met een fraaie kapel, prachtig bewaarde bibliotheek en charmante tuinkamer. De bibliotheek en de kapel kun je alleen bezichtigen tijdens een rondleiding, die we voor de slow reading organiseren. Daarna trekken we ons terug in de tuinkamer (of de tuin als het weer het toelaat) om in stilte te lezen. We voorzien koffie en iets fris om te drinken en er is ook een boekenruiltafel, dus neem zeker een boek (in goede staat!) mee om weg te schenken. Achteraf is er nog even tijd om na te praten.

Praktisch
Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht wegens beperkte plaatsen. Schrijf je voor maandag 17 april in via hallo@slowreadingleuven.be. Je ontvangt een bevestiging wanneer je ingeschreven bent.
De rondleiding start om 14 uur, duurt een uur en is exclusief voor mensen die aansluitend ook mee in stilte lezen. De slow reading is van 15 tot 16.30 uur, daarna kan je nog even napraten. We trekken de poort van het Hollands College achter ons dicht om 17 uur.
Locatie: Pater Damiaanplein 9, 3000 Leuven

Slow reading?
Sinds 2015 organiseert Slow Reading Leuven stille leesbijeenkomsten in Leuven. Slow reading betekent tijd maken voor een boek en volop genieten van het lezen. Je leest wat je wilt en neemt zelf je boek mee. Wij zorgen voor een leuke leesplek waar je je in alle stilte kunt concentreren op je tekst. Meer info vind je op deze site.

Leuven Leest?
Leuven Leest wil boeken en lezen zichtbaar maken in de stad. Naast talloze boekhandels, bibliotheken en fantastische leesplekken heeft Leuven vooral veel lezers. Voor hen willen we alles rond literatuur in het Leuvense samenbrengen. Meer info op www.leuvenleest.be. Hier vind je ook heel wat leestips, leesplekken en literaire events.

Het Hollands College?
Het college werd gesticht in de zeventiende eeuw voor de opleiding van priesterstudenten uit het bisdom Haarlem. Sinds 2008 is het college in handen van KU Leuven en de thuisbasis van de denktank Metaforum, die het gebruikt voor vergaderingen, debatten en muzikale activiteiten. Het Hollands College is een van de best bewaarde colleges van de Oude Universiteit en bezit het enige bewaarde interieur van een collegebibliotheek, met boekenkasten die dateren uit de achttiende eeuw. Meer info.

– Misschien vind je deze artikels ook interessant –