Ons volgende slow reading event

Slow Reading Leuven komt maandelijks samen in Barboek. Je kunt er rustig zitten, iets drinken en natuurlijk boeken kopen.

Zomeractiviteiten
We organiseren deze zomer zelf geen slow reading activiteiten, maar een aantal andere organisatoren in Leuven doen dat wel. We delen graag die events, zodat je ook deze zomer op verschillende plekken en momenten samen in stilte kunt lezen in de stad. 

Slow reading in Abdij Keizersberg
Van juni tot oktober kun je elke eerste woensdag van de maand in stilte gaan lezen in de pandgang en de binnentuin van Labora in Abdij Keizersberg.

Op woensdag 2 augustus, 6 september en 4 oktober ben je welkom in Labora in Abdij Keizerberg (Mechelsestraat 202) om in de pandgang (en bij goed weer in de binnentuin) in stilte te lezen, mijmeren of schrijven. Je krijgt een comfortabele plek met een tafeltje en een stoel en een keuze uit verschillende drankjes. Je reserveert je plek op voorhand en betaalt ter plaatse 5 euro.


Slow reading in Barboek in M
In juli en augustus is het Zomer in Museum M: je geniet er van kunst, leeft je uit in het familieparcours of komt tot rust tijdens een uurtje slow reading in de ZoMerbar.

Op zondagen 13, 20 en 27 augustus kun je op het terras of in de museumtuin (afhankelijk van het weer) een uurtje in stilte gaan lezen van 15 tot 16 uur. Je kunt gratis deelnemen en hoeft niet in te schrijven.


Slow reading op Kamping Vélo
Van donderdag 24 tot en met 27 augustus strijkt Kamping Vélo weer neer in de Velodroom in Leuven. Een van de activiteiten is een slow reading uurtje, dat openstaat voor iedereen, dus ook als je er niet kampeert.

Kamping Vélo is een pop-up kampeerplaats in hartje Leuven. Je kunt er sfeervol overnachten in een tentje, deelnemen aan gezellige activiteiten en smullen van een lekkere maaltijd. Het slow reading uurtje vindt plaats op donderdag 24 augustus van 17 tot 18 uur. Je kunt gratis deelnemen en hoeft niet in te schrijven.


Doe je mee? Deel dan een foto op Instagram of Facebook met @slowreadingleuven.
Goed om te weten
Als je met deze afspraken rekening houdt, is ons leesuurtje ontspannend voor iedereen:
• Kom goed op tijd, zodat je rustig een drankje kunt bestellen en een comfortabel plekje kunt uitkiezen.
• Leg je smartphone aan de kant en zet het geluid af als je hem niet uitzet.
• Stop met praten als de muziek afgezet wordt en we aan het leesuurtje beginnen. Na een uur gaat de muziek weer aan om het einde van de sessie aan te geven.
• Breng je eigen boek of tijdschrift mee of koop je leesvoer in Barboek. Gastvrouwen Lies en Annelien geven je graag tips. Barboek is geen bibliotheek, dus het is niet de bedoeling om een boek uit de winkel te lenen voor onze bijeenkomst.
Blijf op de hoogte van onze leesuurtjes