Artikels over slow reading

Geregeld verschijnen er artikels over slow reading. We bundelen graag een paar interessante linken (zowel in het Nederlands als het Engels).

We verwijzen je graag door naar een paar interessante teksten die je online vindt. Ook in De Morgen en andere tijdschriften verschenen stukken, maar die zijn helaas online niet vrij te lezen. Breng ons zeker op de hoogte als je andere boeiende artikels hebt gevonden!

Het lezen weer oppakken met slow reading
- Flow magazine online
Zijn we het een beetje ontwend, in alle rust en met volle aandacht een boek lezen? Met ‘slow reading’ kun je, alleen of samen met anderen, het lezen weer oppakken.

Why slow reading is good for your health
- Elaine Clark in december 2016

Slow reading, een eendagsvlieg?
- Katrien Elen in Psychologies in april 2016
Eerst was er slow food, dan volgden slow travel, slow ageing en slow living tout court. Een bewuste levensstijl waarin je de tijd neemt om de dingen te doen is ons antwoord op een maatschappij die steeds sneller draait. En nu is er dus slow reading. Een heerlijke buzz, of wordt het ook een blijver?
Lees het artikel​​​​​​​
Slow Reading in Leuven
- Lotte De Snijder voor thisishowweread.be in oktober 2015
Als fervente boekenliefhebber lijd ik aan een vervelende ziekte: gebrek aan tijd om te lezen. De symptomen: te veel ongelezen boeken en nog meer boekentips. De oorzaken: lange to-dolijstjes en te veel multitasken. En ik ben niet alleen. Het lijkt wel een epidemie. Heb jij er ook last van? Dan ben je vast blij om te horen dat er een remedie bestaat: slow reading.

13 Tips for Getting More Reading Done
- Gretchen Rubin in juli 2014
Of my hundreds of happiness-project resolutions, and of the habits I’ve tried to form, one of my very favorites is to read more.

A Slow-Books Manifesto
- Maura Kelly in The Atlantic in maart 2012
Read books. As often as you can. Mostly classics.

The art of slow reading
- Patrick Kingsley in The Guardian in juli 2010
Has endlessly skimming short texts on the internet made us stupider? An increasing number of experts think so - and say it's time to slow down.

– Misschien vind je deze artikels ook interessant –