Slow reading deluxe

Lezen op een bijzondere locatie waar je anders niet zo makkelijk binnenkomt: dat is het concept van onze slow reading deluxe.

Naar aanleiding van speciale evenementen, zoals Vlaanderenleestdag, Erfgoeddag of Open Monumentendag, of ook gewoon als we zin hebben, organiseren we een slow reading sessie op een bijzondere locatie waar je anders niet of niet makkelijk binnenkomt of kunt lezen. Vaak in combinatie met een extra activiteit.

Volgende slow reading deluxe in het Erasmushuis
Open Monumentendag
Tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september 2024 starten de festiviteiten van 50 jaar Erasmushuis van de faculteit Letteren van de KU Leuven. De hele dag zijn er allerlei activiteiten in het gebouw, zoals rondleidingen en lezingen.
Wij houden een slow reading sessie in het splinternieuwe salon of op het gelijkvloers van de letterenbibliotheek (als het salon nog niet klaar is) of buiten in de strandstoelen in het theater als het weer het toelaat.

Boekenruil
Het leesplezier staat zoals steeds voorop: er is geen verplichte lectuur en er zijn geen gezamenlijke besprekingen (maar als je daar achteraf wel zin in hebt, houden we je niet tegen). Leuven Leest zorgt ook voor een boekenruilhoek, dus breng gerust een boek mee om te ruilen.
Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht wegens beperkte plaatsen. Info daarover volgt.

Programma
- 10 uur: aankomst in de hal in het Erasmushuis en mogelijkheid om een drankje te bestellen in Madmum koffiebar.
- 10.30-12 uur: in stilte lezen in het splinternieuwe salon of op het gelijkvloers van de letterenbib (als het salon nog niet klaar is) of buiten in het theater als het weer het toelaat.

Al gepasseerd

Slow reading in Abdij Keizersberg
Op woensdag 3 april 2024 organiseerden we samen met Labora een slow reading sessie in de pandgang en grote refter in Abdij Keizersberg, die normaal afgesloten zijn voor het publiek. 
Labora is de creatieve maak- en werkplek in Abdij Keizersberg. Samen met de communauteit van abdij Keizersberg ontplooit Labora maatschappelijke en economische initiatieven in en rond de abdij die passen in de mensvisie en gedachtegoed dat de abdij wil uitstralen.

Slow reading in het Hollands College
Speciaal voor de eerste editie van Vlaanderenleestdag op zondag 23 april 2023 spraken we af voor een slow reading in het Hollands College op het Pater Damiaanplein in Leuven.
Het college is een bijzonder monument van de KU Leuven uit de 17de eeuw, met een fraaie kapel, prachtig bewaarde bibliotheek en charmante tuinkamer. De bibliotheek en de kapel kun je alleen bezichtigen tijdens een rondleiding, die we voor de slow reading organiseerden.
Daarna trokken we ons terug in de tuinkamer, de refter en het salon om in stilte te lezen. Meer dan 40 mensen namen deel. Er was ook een boekenruiltafel, en natuurlijk ook nog even tijd om na te praten. Een heel fijne samenwerking met Leuven Leest!

– Misschien vind je deze artikels ook interessant –